Tankcleaning

Houd je stookolietank in topconditie met onze gespecialiseerde tankcleaning dienst. Regelmatige reiniging voorkomt verstoppingen, bevordert een efficiënte werking en verlengt de levensduur van de mazouttank.

Voor een grondige reiniging van je stookolietank ben je bij FEMA Techniek aan het juiste adres. Wij zijn dé specialist in opslagtanks en weten dan ook perfect hoe deze te onderhouden en reinigen.

Een grondige tankcleaning van je mazouttank verloopt stap voor stap.

Indien je een ondergrondse stookolietank hebt, dien je zelf de tank vrij bereikbaar te maken, dit voorbereidende werk kan door jezelf of door ons (op aanvraag) worden uitgevoerd. Omwille van de veiligheidsvoorschriften wordt een ondergrondse reiniging steeds met twee personen uitgevoerd.

Het effectieve reinigingsproces is hetzelfde voor zowel bovengrondse als ondergrondse opslagtanks:

  • Allereerst kijken onze techniekers of er reeds een opening (mangat) in de mazouttank aanwezig is, indien niet maken ze zelf een opening.
  • Daarna legen ze de tank om deze zorgvuldig te kunnen reinigen en ontvetten. Dit gebeurt manueel en zonder afspoelmiddelen, wat een optimale reiniging en een minimale hoeveelheid afval garandeert.
  • We verzamelen het afvalslib in een afzonderlijke afvalcontainer en voeren het vervolgens ter verwerking af. Je ontvangt hier het voorgeschreven attest van.

Zit je nog met vragen?

Gerelateerde diensten

opslagtank stookolie verwijderen uit tuin

Tanksanering

Een sanering is wettelijk verplicht wanneer je je mazouttank niet meer gebruikt. Wij doen dit telkens met de nodige voorzichtigheid, aandacht voor het milieu en volledig conform de huidige wetgeving.

verplaatsen van stookolie van de ene tank naar de andere

Restgasolie overpompen

Je stookolie verplaatsen? Of tijdelijk opslaan om erna te verplaatsen? Geen enkel probleem! Wij nemen alle nodige voorzorgen en gaan voorzichtig te werk, zodat je stookolie perfect zuiver blijft.