Tanksanering

Een sanering is wettelijk verplicht wanneer je je stookolietank niet meer gebruikt. Wij doen dit telkens met de nodige voorzichtigheid, aandacht voor het milieu en volledig conform de huidige wetgeving.

FEMA Techniek is dé expert in tanksanering, tankreiniging, tankafbraak, tankophaling en tankopvulling.

We hebben oog voor de toekomst, met milieuzorg als onze topprioriteit. Dit alles wordt versterkt door een uitmuntende kwaliteit en perfecte afwerking.

Naast zorgvuldige tanksanering staan we bekend om onze punctualiteit en vlotte administratieve afhandeling.

We houden ons aan deadlines en bezorgen je alle vereiste documenten volgens de gangbare procedures.

Sanering bovengrondse stookolietank

FEMA Techniek gaat je bovengrondse mazouttank reinigen, afbreken en afvoeren. Maar hoe doen onze techniekers dat?

Ten eerste moet de tank geopend worden. Indien er geen opening bestaat, snijden onze techniekers de tank open. Daarna zuigen ze de tank leeg. Je mazout gaat natuurlijk niet met het afval mee, we kunnen deze oppompen en in een andere tank afleveren.

Hierna kan de reiniging en ontvetting gebeuren. Dit gebeurt allemaal manueel en zonder afspoelmiddelen, wat een optimale reiniging en een minimale hoeveelheid afval garandeert.

Het afvalslib wordt dan verzameld en in een afzonderlijke afvalcontainer afgevoerd voor verwerking. Je hoeft je daarover geen zorgen te maken, wij geven je daar later het voorgeschreven attest van.

Onze techniekers snijden dan de tank in hanteerbare stukken. Deze gereinigde stukken worden dan door ons afgevoerd.

Uiteraard voeren we de tankcleaning en tankafbraak uit in volledige overeenstemming met de Vlarem II reglementering.

Offerte aanvragen?

Sanering ondergrondse stookolietank

Bij FEMA Techniek kan je terecht voor het reinigen, uitgraven en afvoeren van alle ondergrondse mazouttanks

Indien er bij het uitgraven gevaar zou bestaan voor de stabiliteit van een gebouw, mogen ze volgens de wetgeving opgevuld worden. Wij doen dit met zuiver groevezand.

Een ondergrondse mazouttank uitgraven, reinigen en afvoeren kan op drie manieren uitgevoerd worden :

  1. Je organiseert zelf de uitgraving van de tank of huurt een grondwerkbedrijf hiervoor in. De opslagtank ligt hierna vrij binnen het kraanbereik van onze kraanwagen.Wij openen en reinigen de tank ter plaatse en voeren ze af. Jij zorgt voor het opvullen van de groeve en de afwerking van de bovenlaag.
  2. Je graaft zelf de bovenzijde van de opslagtank vrij tot minimaal de halve tankdiepte, zodat ze volledig los ligt. Indien ze binnen het bereik ligt van onze kraanwagen kunnen wij de tank uit de groeve lichten. Na het openen en manueel reinigen voeren we de tank af. Jij zorgt voor het opvullen van de groeve en de afwerking van de bovenlaag.
  3. We graven de tank vrij en lichten ze uit de groeve. Wij openen en reinigen de opslagtank en voeren deze af. We vullen de groeve op met zand, en jij of wij zorgen voor de afwerking van de bovenlaag.

Na de opening van de tank via het mangat, gaan we de mazouttank ledigen, manueel reinigen en ontvetten. Indien er geen mangat aanwezig is wordt de tank open gesneden.

Wij gebruiken geen spoelmiddelen, dit garandeert een maximale reiniging en een minimale hoeveelheid afval.

Indien de tank niet verwijderd kan worden omwille van stabiliteitsproblemen gaan we de tank volledig opvullen en verdichten met zuiver groevezand. Groevezand is een natuurlijk en inert product en heeft op termijn heel wat voordelen ten opzichte van kunststofschuim en/of beton. Het krimpt niet en kan bij mogelijke latere verbouwingen eenvoudig verwijderd worden.

OPGELET: De ligging, bereikbaarheid en de toegankelijkheid van de opslagtank hebben een invloed op de prijs. 

Zit je nog met vragen?

Gerelateerde diensten

man in beschermend pak die afdaalt in stookolietank voor de tankreiniging

Tankcleaning

Houd je stookolietank in topconditie met onze gespecialiseerde tankcleaning dienst. Regelmatige reiniging voorkomt verstoppingen, bevordert een efficiënte werking en verlengt de levensduur van de tank.

verplaatsen van stookolie van de ene tank naar de andere

Restgasolie overpompen

Je stookolie verplaatsen? Of tijdelijk opslaan om erna te verplaatsen? Geen enkel probleem! Wij nemen alle nodige voorzorgen en gaan voorzichtig te werk, zodat je stookolie perfect zuiver blijft.